Det nya hotet

Det har funnits totalitära, onda ideologier förr, med sikte på världsherravälde. Fascismen och nazismen blev ganska kortlivade, men krävde ohyggligt mycket motstånd och död och förödelse för att bekämpas.
 
Kommunismen var mer livskraftig, och dess slutgiltiga fall skedde först 1989, mycket tack vare Ronald Reagan och Margret Thatcher som tog fighten mot Sovjet, ett ondskans imperium, som till slut kraschade.
 
Det har alltid funnits naiva apologeter, som slätat över, eller till och med försvarat onda ideologier. Vi känner igen mönstret även i dagens debatt. USA, Israel, EU eller väst i största allmänhet får skulden. Eller någon förment rasism eller sociala orättvisor, som förvisso existerar, och som i sig är ett problem, absolut.
 
Däremot är jag hjärtligt trött på alla vänsterliberaler som likt Chamberlain visar en offatbar naivitet och som vägrar inse vår tids hot. Nu är det dags för klarspråk: Islamism, med förgreningar som IS och Al Qaida är dagens totalitära ideologi, som skoningslöst måste bekämpas. Mycket terror verkar vara orkestrerat från saudiska sunni och salafister.
 
Det tragiska dådet i Nice visar att den fria, demokratiska världen befinner sig i krig med denna onda ideologi. Vi behöver inse fakta, och agera därefter.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0