Decemberöverenskommelsen

Även kallad DÖ, är skit! Alliansen avstår makt och inflytande och släpper fram de rödgröna. Istället för att vara pragmatisk och samarbeta, som i Norge, Danmark och Finland.
 
Taktiken att hålla SD utanför inflytande och kunna återkomma som regeringsduglig Allians verkar skändligen misslyckas. Enligt opinionsinstituten sympatiserar i runda slängar en miljon röstberättigade med SD, och partiet befinner sig i en ökande trend.
 
Personligen är jag inte fientligt inställd till människor från andra kulturer. Men i likhet med andra vill jag ha en lagom invandring. Vi har varken jobb eller bostäder att hantera nuvarande volymer, och kostnaderna skenar, vilket är ohållbart i längden. Många är outbildade och kommer aldrig få jobb. Har vi brist på arbete i vissa branscher, ska vi förstås ha arbetskraftsinvandring. Svenska arbetslösa är för lata för att plocka bär, där är thailändska bärplockare välkomna. Behövs indiska dataprogrammerare, javisst, ni är välkomna.
 
Men att Sverige ska vara ett socialkontor för all världens fattigdom ( och EU migranter)  är orealistiskt. Det inser vanligt folk. Men inte PK journalister eller folk med " fina och fördomsfria åsikter". Detta är flum och världsfrånvänd naivitet.
 
DÖ kommer troligen leva fram till nästa val, då sjuklövern är livrädda för nyval. Vad som händer efter 2018 blir intressant. Min gissning att man kommer tvingas till kompromisser och en mer verklighetsförankrad politik.
.

RSS 2.0