Busenkelt att banta

I takt med stigande välstånd drabbas världen av en fetmaepidemi. I fallet USA blir man förbluffad, tittar man på en Hollywoodfilm förekommer endast fitness trådsmala människor, i verklighetens USA är dock de flesta överviktiga.
 
Men egentligen är det enkelt att gå ner, eller hålla vikten: Ät mindre, rör på er mer. Skippa skräpmat. På sträckor under en mil, ta cykeln istället. En mil tar en halvtimma i lugnt cykeltempo.
 
Ett gratisräd från Miata: Kör spinncykelpass 3-4 gånger i veckan, 45 minuter varje gång. Det ger förbränning som heter duga!

Pragmatiker

Var är min politiska hemvist? Vänster eller höger? Konservativ, liberal eller socialist? Tidigare satte jag etiketten "liberal" på mig själv, på Facebook.
 
En hållning jag känner inte längre helt passar in på mig. Jag känner mig varken bekväm med mjäkig " Bengt Westerberg" socialliberalism eller präktiga folkpartister som Birgitta Ohlsson.
 
Konservativ? Inte det heller. Tänker på bakåtsträvande KD eller Republikaner från USA.
 
Socialist? Nej tack! Jämlikhetstanken är förvisso tilltalande, annars står socialismen för monumentalt fiasko, överallt där den införts.
 
Alltså kallar jag mig numera för " pragmatiker", om jag deklarerar min politiska hemvist. Bästa möjliga resultat, bäst politik för Sverige. Jobbskatteavdraget som Moderaterna har infört är utmärkt. Socialdemokraterna har nog rätt i att skola, vård och omsorg bör förbli statlig eller kommunal verksamhet.
 
Den svenska modellen vill de flesta svenskar värna om. Ultraliberaler ( de är få, men högljudda) vill slopa reglerade anställningsförhållanden, minimera staten, införa fri invandring. Lika verklighetsfrämmande som Pol Pots röda Kmer rike var.
 
Gudskelov är dessa tyckare obetydliga sekterister. Stureplanscentern är nu tysta som möss, och Centern är inte relevant överhuvudtaget längre.
 
Pragmatism gäller förstås även invandringspolitiken. Volymen spelar visst roll, vi har arbetslöshet på över 8% och bostadsbrist på de flesta orter, att i det läget bevilja 111.000 personer asyl och arbetskraftsinvandring är vanvett.
 
Min vision är att utan ideologiska skygglappar kunna föra en vettig politik.
 
 
 
 
 

RSS 2.0