HQ Bank

En slutsats man kan dra av debaclet med HQ bank är att man ska undvika småbanker!

Bo Lundgren sammanfattade med brutal uppriktighet: HQ Bank är för liten och obetydlig för att staten ska gå in med räddningsaktion. HQ:s fall är inte " systemhotande" som Lundgren uttrycker saken!

Själv gråter jag inte blod för att rika och giriga kunder nu förlorar pengar. Irriterande nog är att staten säkert åker på en smäll på några hundra miljoner genom den statliga insättargarantin, pengar som kunde används till vettiga sociala ändamål.

En dramatisk utveckling lär följa. Må de ansvariga ställas till svars!

Miatas valanalys

Tjugo dagar kvar, de rödgröna ligger risigt till. Dock kan mycket hända ännu. Jag tycker många proffstyckare fokuserar för mycket på Mona Sahlins impopularitet. Tveklöst är hon ett sänke för sitt parti, men jag tror ändå det inverkar på marginalen. De som önskar en rödgrön regering röstar inte borgerligt ändå.

Andra "experter" åberopar Vänsterpartiet som ett sänke. Det tror jag inte dyft på. Trots välsmord käft och skicklig retorik är Ohly ytterst beskedlig och väl medveten om att Vänsterpatiets diminutiva stöd i opinionen inte ger honom en stark förhandlingsposition.
Många sossar sympatiserar dessutom med Vänsterpartiet.

Istället tror jag Miljöpartiet är det stora problemet! Partiet kan mycket väl nå 10 eller 12 procent, och kräva rejält med inflytande!
Det om något skrämmer tillväxtvänliga sossar, som jobbar i den konkurrensutsatta industrin. Sossar som under protest går direkt till Moderaterna!
De har skäl för sin oro: Stänga ett eller flera kärnkraftverk under nästa mandatperiod, MP vill höja bensinskatten med 2:50!   Lägg till grön "skatteväxling", inga nya motorvägar! Friår och annat tillväxthämmande flum!

Om Miljöpartiet får stor makt kommer det snabbt gå utför för Sverige, i miljöfundamentalismens namn kommer Sverige allt snabbare halka efter ekonomiskt och ett öststatsförfall drabba vårt land!

Busschaufför, världens bästa jobb!

Det är långt ifrån alltid rubriken är sann: Obekväma arbetstider, ibland väckning klockan 4 en januarimorgon, ibland slutar man just 4 på morgonen. Att köra arbetspendlare till Mariestad en grå novembermorgon är inte särskilt glamoröst, passagerarna önskar sig nog någon annanstans också....

För mig överväger dock fördelarna: Att mer fritt kunna välja arbetstider än ett 9 till 5 jobb. gillar man att köra och träffa människor är det lättförtjänta pengar, även om inte lönen är särskilt hög.... Vissa kollegor klagar över stress, själv känner jag ingen stress, blir man sen får man förklara varför för eventuellt irriterade passagere, de flesta är vettiga och förstående.

Men ibland inträffar magiska ögonblick, som i helgen när jag körde ett sällskap till Smögen: Stora, blåsvarta åskmoln tornade upp sig över himlen över Grästorp, det blixtrade och regnet piskade.
Väl framme I Smögen var det redan natt, månen blänkte över havet och de kala klipporna.

Sedan körde jag utan passagerare tillbaka till Skövde. E6 var nästam tom på trafik, den bekväma volvobussen tuffade i 100 km/h, månljuset blänkte i asfalten och jag fiskade fram några gamla Earth, Wind& Fire cd som jag inte lyssnat på länge och sjöng med Maurice White, en otänkbar handling om någon råkar lyssna....
Trots den sena timmen var jag inte det minsta trött, och hade gärna kört några timmar till!

Korrekt språkbruk

Idag hörde jag igen Mona Sahlin säga "Inom situationstecken". Kan ingen informera henne om att det heter "Inom citationstecken"!

Av en partiledare och en eventuell blivande statsminister bör man kunna kräva ett korrekt språkbruk!

Jag kommer maila sossarna och påtala detta!


Ekonomiska Toyota Aygo

Om någon månad har jag haft min Aygo i ett halvår. Frågan är om man kan åka billigare. Toyotas erkända driftsäkerhet och kvalitet. 12 års rostskyddsgaranti. Drar en halvliter milen även när man pressar i 130 km/h på motorvägen. Miljöbil och skattefri i 5 år. Servicevänlig konstruktion med exempelvis H4 lampor som kostar några tior och som man lätt byter själv. Motorn är trecylindrig och har underhållsfri kamkedja.
Försäkring för mig med full bonus, under 1500 kr per år!

Visst finns det häftigare och mer statustyngda kärror! Men det finns också roligare saker att lägga pengar på än en idiotisk statusbil!

I Love My Aygo!

Hoppas alliansen vinner!

Enligt senaste opinionsundersökningen verkar alliansen segra över de rödgröna. Ingen seger kan dock tas ut i förskott, och valutgången är fortfarande en öppen fråga.

Själv är jag inte extremt engagerad, men föredrar Reinfeldt framför Sahlin, Borg framför Östros.

Troligen lägger jag min röst på Moderaterna!

Republik i Sverige

Monarkins popularitet minskar, sakta men stadigt. Samtidigt finns fortfarande en majoritet som förordar monarki, precis som behållandet av vår svenska valuta.
Därfor kommer inget hända de närmaste åren, torekovöverenskommelsen ligger som en död hand och kväver en sund debatt!

Det är mycket anmärkningsvärt att Vickan och Daniel lät sig frikostigt bjudas på en exempellöst lyxig bröllopsresa av en stenrik finansman.
Visst kan man tycka att det är bättre än att svenska skattebetalare pröjsar. Dock har några privatpersoner reagerat och anmält paret för mutbrott.
Det har visat sig att det inte går, kungligheter står över lagen! Minns för några år sedan när kungen krockade sin BMW M3 i en rondell, han var vållande, kunde polisen inte ta alkotest!

Det märkliga är att de flesta verkar gäspa åt detta faktum: Ponera att Reinfelt eller Sahlin nyligen gift sig, och låtit sig bjudas av någon näringslivshöjdare, de hade omedelbart åkt dit för mutbrott och troligen tvingats avgå.

Skillnaden mellan Sverige och Thailand är man ostraffat kan kritisera monarkin i vårt land. Dock anser jag inte Sverige är en total demokrati så länge vi har detta aparta system som monarkin i alla avseenden är.

Den avskyvärda positivismen!

Äntligen tycks motreaktionen komma mot den vidriga, falska positivismen! Gubbar som Kay Pollack eller Dale Carnegie får mig att att tänka på Magnus Uggla:s, " Jag mår illa!"

På 80 och 90 talet var kurser i positivt tänkande vardagsmat hos många företag, som skulle "peppa" sin personal.
Själv slapp jag inte heller undan, på den tiden jobbade jag som bilsäljare, och det ansågs prestationsbefrämjande att gå på dessa dyra, meningslösa kurser, som bara gladde konsulterna som höll dem.

Jag minns just en Dale Carnegie kurs: En deltagare hade civilkurage. Efter första kvällen fick han nog, reste sig och sade att det var rent flum! Vi andra skruvade besvärat på oss, men i hemlighet applåderade jag och instämde!

Det finns obehagliga kopplingar till religiös fundamentalism och politisk extremism i positivismen: Religiösa sekter hyllar den eviga lyckan i himmelriket. Nazister hyllar den rena, ariska rasen. I kommunistisk estetik är arbetarna starka och atletiska, i samtliga fall befinner sig de rättrogna i lyckoriket...
I verkligen är diskrepansen avgrundslik mellan den bistra verkligheten och det tänkta lyckoriket.

Jag hörde en anekdot om den obehagliga uppsalasekten Livets Ord: Ulf Ekman hävdade att en kille i rullstol satt där han satt för att han syndat. Killen protesterade, och sade att han suttit i rullstol i hela sitt liv, och inte kunnat gjort sig förtjänt av detta elände.
"Då har dina föräldrar syndat", fastslog den slemmige pastorn!

Även fanatiska liberaler som inte ser sociala orättvisor eller strukturella problem, utan anser att allt hänger på individen, hänger sig åt positivismen. " Sikta mot stjärnorna" Alla kan lyckas, om man bara anstränger sig tillräckligt!

Hallelujah!

Citat hörda senaste veckan

Oscar Wilde var ju som bekant ganska slängd i käften, och några av hans mest kända citat torde knappt gått någon obemärkt förbi, som den något uttjatade: " Det bästa sättet att bli kvitt en frestelse är att falla för den".

Häromdagen hörde jag en som jag inte hört tidigare, och som kanske inte är korrekt återgiven: Wilde led av en fysisk åkomma, hos doktorn fastslog han: " Ge mig medicin mot det onda, så jag bara behöver lida av mina moraliska kval!"

Vidare läste jag om en stackars chilenare som greps av Pinochets ondsinta milis: " Varför griper ni mig, jag är antikommunist!"
Polisen, uppenbarligen utan känsla för subtiliteter, eller med ett bisarrt sinne för humor, svarade: " Jag skiter i vad för sorts kommunist ni är, i finkan ska ni!".

RSS 2.0