Lägg ner SAS!

SAS är ett sånt där dinosarieflygbolag från tiden innan avregleringens tid. På den tiden det var snobbigt och glamoröst att flyga och statliga bolag utan konkurrens kunde ta hutlöst betalt.
 
Ryanairs VD O´Leary retar gallfeber på många med sina kontroversiella uttalanden, men jag har en känsla att han ofta träffar rätt. Bevisligen har Ryanair låga priser men går in motsats till snobbolagen med vinst. Sist sa han att ett flygplan bara är en buss med vingar och folk vill åka billigt och hellre lägger pengar på resmålet.
 
Ett bolag jag själv åkt några gånger och som funkar utmärkt är Norwegian. I höstas åkte vi till Prag från Stockholm för 850 kr tor. Det funkade utmärkt!
 
Nu ska Norwegian börja köra interkontinentalt, Stockholm- New York och Bangkok med nya Boeing Dreamlinern som är 30% bränslesnålare än en gammal Jumbojet. Pris från ett par, tre tusen tur och retur!
 
Idag skrev en flygexpert i SvD att SAS kanske klarar krisen kortsiktigt, men pengar fattas för att köpa de nya bränslesnåla planen.
 
I det perspektivet är det klokaste nog att snarast lägga ner SAS. Inga mer skattepengar till ingen nytta!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0