Dr Doom spår " En perfekt storm"

2012 kommer allt krascha. Grekland gör statsbankrutt och tvingas lämna euron. Andra sydeuropeiska länder faller som dominobrickor.

USA bromsar in under skuldbördan och fastighetskraschen. Kina hårdlandar och kan inte längre agera motor. Japan tuggar på tomgång som man gjort de senaste 20 åren. Sydkorea lever under hotet från det kommunistiska Nordkorea. I arabvärlden fortsätter upploppen och frustrationen över låg levnadsstandard och förtryck.

Den politiska impotensen bland demokratiska politiker kommer anta alarmerande proportioner. I dess kölvatten kommer populister och demagoger fiska röster i grumliga vatten. Kommunister och fascister försöker plocka billiga poäng, och dessvärre kommer vi få se upplopp och gatuslagsmål mellan frustrerade antagonister, scener som ger en otäck reminicens av 30- talet.

Sverige kommer förstås inte slippa undan. En tröst i eländet är att de två stora partierna är överens om budgetdisciplin. Om vi nu får en världsrecession som vi hade på 30- talet, måste sossar och moderater göra upp.
Motpolen Grekland förskräcker, där ingen vill eller kan ta ansvar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0