Hans Villius intervjuar Herbert Tingsten

Allt var inte bättre för, troligen är det mesta bättre numera, men vissa saker var bättre förr. Hans Villius avled för någon vecka sedan, och han lämnar ett tomrum efter sig. Jag minns hans dokumentärer om Sovjet och andra världskriget, och det var alltid en suggestiv och förtätad atmosfär i hans dokumentärer.
 
Herbert Tingsten är en herre med knivskarpt intellekt som kristallklart argumenterade mot totalisarism och vänstersekterism som florerade bland intellektuella under 1900 talet.
 
Idag kollade jag på SVT play med min nya smartphone, och hittade en intervju där en ung Hans Villius intervjuar Herbert Tingsten om Chamberlain, Churchill och eftergiftspolitiken gentemot Hitler.
Det är helt enkelt lysande! Man slås av det välformulerade. Men också den avspända tonen. Villius ställer en fråga. Tingsten ger ett långt svar, men utan onödig utfyllnad. Villius låter Tingsten tala till punkt! I motsats till dagens hetsiga snuttifiering finns ingen tidspress! Dessa herrar låter samtalet ta den tid som krävs! Tingsten tänder eftertänksamt en cigarr och låter en halv minut gå, innan han levelerar ett adekvat svar.
 
Det är helt enkelt underbart! Kolla på SVT play!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0