2012

2011 var ett minst sagt turbulent år, där gamla sanningar ibland blev obönhörligt bortsopade av en grym verklighet.

Det kommer förstås hända oväntade, ibland obehagliga händelser under det nya året.

Men ibland kan man dra vissa hållbara slutsatser på året som passerat för att bedöma framtiden. Några myter är redan avlivade. För att ta några exempel: Fram till nyligen ansågs statsobligationer vara idiotsäkra placeringar. Idag vet vi bättre.

Den stolta hårdvalutan Euron löper en reell risk att drabbas av en åtminstone partiell härdsmälta. Det är inte så länge sedan vår " skitvaluta" stod i nästan 13 kr för en Euro. Sista december nådens år 2011, var kursen 8:92 mot kronan. Det talas redan om Sveriges ekonomi och valuta som något i klass med Schweiz, kanske en överdrift, men ändå kul att Sverige crawlat sig upp till elitnivå.

Jag är inte en devot beundrare av allt alliansregeringen gjort: En del misslyckanden finns med energipoliken, med kraftigt höjda elpriser, ökad arbetslöshet, privatiseringar och avregleringar som andas mer ideologi än pragmatism.

Men så länge Reinfeldt och Borg styr och ställer, har Moderaterna mitt stöd. En rödgrön röra hade varit sämre på alla sätt och vis. En ekonomi i förfall. Vi kan konstatera att alla länder i Europa som är i kris haft socialistiska regeringar.


Kommentarer
Postat av: Leif

Politik måste ibland få vara ideologi, i annat fall blir partierna allt för lika varandra.



Nja det finns och har funnits gott om röda regeringar inom EU som har haft bra statsfinanser. Sveriges sossar med Persson i spetsen är ett sådant exempel ja i själva verket fick de ordning på ett konkursbo.



Och Italien som nu är bankrutt har den sneaste tiden direkt inte letts av socialister. Tvärtom. Så du bloggaren sluta med att slira på hur verkligheten ser ut. Dina analyser håller inte.



2012-01-02 @ 19:06:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0