Krisen förvärras

Ni som i likhet med mig hörde Greklands finansminister idag, kanske också förundrat skakar på huvudet: Karln säger att Grekland kommer klara sina åtaganden och aldrig någonsin lämna euron...Låter det bekant? Får man inte en reminicens av "Bagdad Bob? Det kan förstås ha sina komiska poänger, men situationen är långt ifrån lustig.

Det är otroligt vad minnet är kort: Efter 30- talsdepressionen infördes stränga kapitaltäckningskrav på banker för att förhindra framtida krascher. Roosevelt införde " New Deal", staten var stark och framåtblickande. USA var modernismens högborg. Det byggdes infrastruktur, vägar och skyskrapor Det höll några decennier, på 80- talet var avreglering honnörsord, och en sanslös kreditexpansion ägde rum. Sen kom börskraschen 1987 och I Sverige havererade allt i början på 90- talet.

Kommunismen som efter andra världskriget obönhörligen expanderade och gick upp i ragnarök, utom i Kina där man införde en kapitalistisk kommunism. Kapitalismen hade slutligt segrat, eller?

Vad behövs nu? Verkligt ledarskap och tygling av kapitalismen som uppenbarligen löpt amok.

Det är bara att inse att euroskeptiker fått rätt, vad värre är, ingen kunde nog föreställa sig att det skulle bli så här illa.

Vissa folkpartister, som Birgitta Olson, börjar låta som " Bagdad Bob", nu när verkligheten inte stämmer med kartan.

Två länder, som varken är med i EU eller Euron, Schweiz och Norge är välskötta länder.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0