Särintressen

Sverige är fyllt av särintressen. Därför är det befriande att höra Fredrik Reinfeld slå fast att de Nya Moderaterna är ett statsbärande parti, som inte gynnar särintressen.

Det blir lite komiskt när Urban Bäckström, fylld av harm, känner sig påhoppad och inte inser att Svenskt Näringsliv är ett särintresse, som exempelvis LO eller LRF.

Moderaterna är det mest regerinskompetenta partiet, och jag är tacksam över de är det överlägset största allianspartiet. De andra koalitionspartierna har kopplingar till särintressen: FP, numera ett högerparti som tar parti för de mest besuttna och högljutt ropar på Nato och ett mer federalt Europa, Centern har en egendomlig ultraliberal " stureplansprofil" och är LRF närstående, KD har koppling till religiösa sekter...

PÅ den rödgröna sidan har vi V, som vill hårdbeskatta alla som jobbar, och dela ut bidrag, struntar i ekonomiskt ansvarstagande, MP, som vill höja skatter och sänka välståndet, en vilsen socialdemokrati som vill lite allt möjligt, och där intern splittring framställer partiet som allmänt opålitligt.

Det är tur att Reinfeldt och Borg styr skutan, i dessa farliga, stormiga vatten!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0