S, ett parti på dekis

Juholt har visat sig vara en slarver, och eventuellt en myglare. Om det visar sig att han medvetet lurat till sig pengar, kanske vi ska kalla honom " Ljugholt"?

Ingen ska dock dömas innan rättsinstanser sagt sitt. En egendomlighet i sammanghanget är att ingen kontrollmekanism verkar finnas när riksdagsmän begär ersättningar.

Det som möjligen talar till Juholts fördel, är att han lämnat hyresavi och ersättningskrav, där sambon tydligt står på hyresavin. Hade han verkligen velat mygla, borde sambon vara bortrollad på hyresavin....
Konstigt att ingen reagerade direkt...

En jämförelse kan jämföras med skattedeklarationen, som vi alla måste lämna varje år. Dessa nagelfars av proffesionella granskare, klantar man till det, medvetet eller omedvetet, korrigeras detta, och man tvingas betala en tillägsavgift.

När Juholt valdes till partiorförande, höjde många på ögonbrynen. Han verkade vara en skojfrisk fläkt... Själv tänker jag ( fritt fördomsfullt!) att han påminner en begagnat bilhandlare med tattarblod i ådrorna, vältalig med  bilarna utomhus och en husvagn som kontor, kulörta vimplar.... en kille i rutig kostym som vältaligt snackar omkull alla stackars spekulanter.

Det är märkligt hur fort Socialdemokraterna förfallit. För inte så länge sedan det statsbärande partiet som genomsyrade hela det svenska samhället. Även de som inte gillade deras politik, kunde suckande instämma att de var de mest regeringskompetenta.

Nu är det moderaterna som är det seriösa, statsbärande partiet. Fortfarande är S ett stort parti, men det finns oroande tendenser, som bör göra ledande S- företrädare sömnlösa om nätterna: I storstäderna är numera S relativt obetydliga, i Stockholm är numera Miljöpartiet avsevärt större.

Minns Centern, som på 70- talet attraherade var fjärde väljare, idag ett småparti som surfar strax över riksdagsspärren.

Jag kanske sticker ut hakan, men jag tror Miljöpartiet sakta men säkert kommer fortsätta öka, partiet blir allt mer regeringsdugligt och ett bredare parti, och sossarnas kräftgång kommer fortsätta.

S känns som ett betongparti, som nostalgiskt kan blicka tillbaka till svunna segrar, MP är i många avsenden ett modernt parti som ligger rätt i tiden.


Kommentarer
Postat av: feminix

MP är framtiden. Och så vill de ha fri invandring?

2011-10-18 @ 11:58:00
URL: http://feminixharfel.blogspot.com
Postat av: Miata

Jag delar inte MP:s alla åsikter, men noterar att de numera blivit avsevärt mer kompetenta.

Fri invandring är inte realistiskt, med de stora skillnader i levnadsstandard mellan olika länder.

2011-10-18 @ 23:19:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0