Grekland inte som Indien eller Pakistan?

Det land som hamnar i klorna på IMF har inte stora valmöjligheter, dessvärre. Ändå tycks både greker och dess premiärminister sakna sjukdomsinsikt.

När de hårdföra IMF- männen " föreslår" lönesänkningar för att förbättra konkurrenskraften. reagerar Papandreo med harm och invänder att Grekland inte minsann är något Indien eller Pakistan...

Pakistan är förvisso en krutdurk med gott om fanatiska Al- Quada folk, men Indien är världens största demokrati med en stor och vålmående medelklass och stabil ekonomisk tillväxt. Också en högteknologisk nation.

Grekland har länge unnat sig västeuropeisk levnadsstandard, men har varken råvaror eller exportindustri som motiverar detta.

Som lösning på detta finns ett fåtal alternativ. Ett är att sälja Grekland till Kina, som därmed får ett gammalt kulturland där nyrika kineser kan turista.
Och man får in en fot i EU och dess marknad på några hundra miljoner.

Ett annat alternativ är att de rikare EU. länderna löser ut Grekland, som trots allt är en liten ekonomi, tar förlustsmällen och kickar ut Grekland ur EU och euron, tack och adjö!

Grekland återgår till monopolvalutan Drachmer, turister från hela världen kan åter njuta av grekisk moussaka och retsinavin och härliga öar, sol och bad och en behagligt låg prisnivå.

Hårt arbetande arbetsnarkomaner, vare sig det är nordeuropeer, indier eller kineser, behöver såna oaser för att ladda batterierna!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0