Ännu en dyster dag

November brukar inte tillhöra årets mest muntra månader: Mörkt, disigt och råkallt. Ändå har väderläget i år varit förvånansvärt gynnsamt. Ingen snö. och relativt milt. Även en och annan blek solstråle har visat sig.

Tyvärr gäller andra förutsättningar i den alltmer alarmerande krisen. Nu kommer dominoeffekten. Efter Grekland, Spanien och nu rentav Frankrike.

För drygt tjugo år sedan kraschade järnridån och det misslyckade kommunistiska experimentet. Kapitalism och avreglering hade slutgiltigt segrat. Vissa naiva debattörer hävdade att detta var slutet på historien.

Vad vi nu bevittnar är ännu en krasch, och ingen kan säkert bedöma effekterna av detta. Dessvärre kan detta bli slutet för det stolta EU- projektet. Sydeuropa sjunker ner i stagnation och sänkt levnadsstandard i paritet med någon latinamerikansk stat. Dessa länder blir åter efterblivna, soldränkta " pittoreska" länder, som kommer tjusa turister från när och fjärran.

Tyskland kommer förbli en stålblank, framgångsrik industrination, fruktad och hatad av vissa, men också beundrad och respekterad.

Den otäcka sidan, som vi snart blir varse, när nu Italien och Grekland i praktiken avskaffat demokratin, och infört " expertstyre", är totalitära rörelser, som erbjuder "alternativ".

Så många arbetslösa, så många fattiga, utan illusioner! Detta är dessvärre god grogrund för såväl kommunister som fascister. Gud bevare oss för någon karismatisk domptör i stil med Hitler, som väl vet att spela på folks upprördhet och frustration.

Så spänn fast säkerhetsbältet! En ytterst obehaglig resa väntar.

Kommentarer
Postat av: Jan

Nu får du ta och döpa om bloggen från "Miata" till "Deppbloggen".

2011-11-19 @ 11:57:51
URL: http://www.aftonbladet.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0