Resa till Cannes

Jag är nyss hemkommen från en trevlig men hektisk bilresa till Cannes på franska rivieran. 217 mil, enkel resa.

En god vän och hans nyinköpta bil, en Peugeot 207 fick agera resesällskap. Ingen dum kombination, vännen är lättsam och social och van bilförare, Peugeoten var förvånansvärt duglig med en pigg 120 hästars motor från mästertillverkaren BMW, samma maskin som SAAB nu ska köpa. En bränslesnål och trevlig motor!

Vi startade vid sjutiden från Skövde. Enligt navigatorn från Garmin skulle resan ta drygt 20 timmar, en teoretisk möjlig siffra....
I Hamburg fastnade vi i en tvåtimmarskö. Tanken var att vi skulle sluta vid sjutiden och checka in på något mysigt värdshus, istället körde vi till midnatt och tog in på ett förvånansvärt trivsamt motell för 72 euro, då fick vi en lägenhet med varsitt rum. Prisvärt!

Dag två gasade vi på, passerade Schweich och Italien, drog hela kustmotorvägen och anlände till hotellet strax före åtta på kvällen. Ett dopp i poolen och en uppfriskande dusch innan middagen.

Dagarna I Cannes hyrde vi cyklar av märket Gitane, ett klassiskt franskt märke, mest kosmetika, då cyklarna såg hur asiatiska ut som helst, allt nu för tiden tillverkas i Asien, troligen var bara dekalerna franska. Vanliga brukscyklar tillverkas inte längre i Frankrike eller Italien, endast ytterst exklusiva handbyggda.

Vädret var ljuvligt, i slutet av september, drygt 20 i luften och i vattnet. Perfekt för cykelturer och bad!

Cannes är förstås exklusivt, men prisnivån var inte så farlig, nu när kronan står i runt 9,20. Ungefär som hemma.
Hotellet var lyxigt och nära Croisetten och kostade 1000 kr pp och natt, men då hade vi en hel lägenhet. Lågsäsongspris förstås.

Hem åkte vi över den klassiska Route Napoléon och nattade i en liten dorf nära Fulda. Otroligt mysigt, enkelrummen kostade 42 euro med buffetfrukost. Värdshusvärden var en sirlig gentlemam som avskydde Sarkozy och ansåg att den franske presidenten kör europrojektet i sank....
Vid hotellet låg ett värsdhus, portionererna var grandiosa, min wienesrschitzel hade räckt för två, servitrisen tittade medlidande på mig när jag orkade drygt hälften av portionen.

Dagen därpå rullade milen snabbt genom Tyskland, i Puttgarden shoppade vi ett par lådor whisky och tjänade en dryg hundring per flaska, jämfört med Systembolaget.

Jag längtar redan tillbaka till rivieran, i vår blir det ett återbesök, fast då med lågprisflyg till Nice och sniffa mimosadoften!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0