Maud gör bort sig i Shanghai

Det är gudskelov inte ofta man direkt behöver skämmas som svensk för en ledande politiker, de flesta är mediatränade och skapligt duktiga på åtminstone engelska, vissa som Cecilia Malmström talar även perfekt franska.

Med Maud Olofsson, näringsminister och vice statsminister, gäller dessvärre helt andra måttstockar.

Kina är en växande världsmakt som Sverige har ett omfattande och växande handelsutbyte med. Seriösa studenter, framtidens elit, lär sig nu mandarin för allt vad tygen håller.

Idag hörde jag utdrag från Mauds presskonferens i Shanghai, där nu världsutställningen äger rum. Det var ett ytterst pinsamt uppträde i usel engelska, hon hummade och stakade sig. Värst, hon kunde inte uttala namnen på kinesiska städer som Sverige ska ha teknikutbyte med. De närvarande journalisterna skrattade, till sist räddade hennes tolk situationen, som var bättre påläst....

Hade Maud varit moderat, hade Reinfelt petat henne sedan länge. Om Centern vill överleva som parti, bör man skyndsamt tillsätta Anders Flanking som partiledare, och det snarast.

Mitt hjärta brinner visserligen inte för Centern, men jag vill se en fortsatt alliansregering efter valet, därför vore det trist om något av de borgerliga partierna åkte ur riksdagen.

Kommentarer
Postat av: Joakim

Maud gör ett bra jobb och den där fadäsen ska man inte förstora upp så väldans utan man kan liksom Kineserna se det roliga i det och skratta istället för att bli upprörd.



Kanske kan det till och med bli som så att Maud kommer Kineserna komma ihåg till skillnad från alla anonyma herrar i kostym från andra länder. Och då kan det komma ut något positivt av denna lilla fadäs.

2010-06-01 @ 13:28:35
URL: http://hygienkonsult.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0