"Bengans"

"Bengan" är en affär i Göteborg som säljer skivor och lite Dvd. Den ligger nära Stenaterminalen, mot Majorna.

Jag kan inte nog rekommendera denna affär. De har ett otroligt utbud på det det mesta, även udda musik från världens alla hörn. Och en vettig prisnivå. För vinylälskaren finns gott om begagnat. Jag såg några fina soul och jazzskivor mellan 15 och 50 kr.
Kul är att vinyl nu nytillverkas, och Bengan har förstås ett brett utbud av detta också.

Fast jag tycker Cd är himla praktiskt, så det blev några jazz cd, Chet Baker och Ben Webster.

Fast gladast blev jag att hitta " Lady in Satin" av Billie Holiday. Hennes i mitt tycke bästa, som jag haft i vinyl, men som spårlöst försvunnit, troligen i samband med någon flytt eller separation, inget som behöver avhandlas på denna blogg....

Jag har länge letat efter just denna Billie Holidayplatta....Den ger dessutom nostalgiska vibbar från sommaren 1989 när jag och min dåvarande flickvän åkte på europasemester genom östeuropa bara några månader innan muren föll, i en sprillans ny Ford Escort med taklucka, tungt packad med campingutrustning.
På bilens stereo med kassettradio spelade vi mycket Billie Holiday och Simply Red när vi susade fram på dammiga östeuropeiska vägar....En härlig tid som aldrig kommer tillbaka.

Förhoppningsvis lever man om tjugo år, frågan är om, och i så fall vad av dagens tillvaro som vid åminnelse framkallar vemodig, ljuv nostalgi?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0