Körd Allians

Dagens opinionssiffror är säkert chockerande för många, men i mina ögon troliga. Kd och Centern hamnar bägge under 4 % och åker ur riksdagen.

Kd var likt bilmärket SAAB en överlevare som länge slagits i underläge. Det gick bra så länge den charmige Alf Svensson tryggt stod vid rodret.
Hans sista bedrift var att rädda Kd kvar i EU- parlamentet, när panik utbrutit och Kd- ledningen förstod att den unga "fräscha" Ella Bohlin inte var någon röstmagnet. Det räcker inte att vara ung, snygg kvinna. Ytterst få vill rösta på en kreationist och f.d Livets Ordare.....

Nu försöker den någorlunda unga och stiliga partiledaren sig på att göra en "Nixon" och prata om "verklighetens folk". Nixon kallade dem för " Den tysta majoriteten". Den amerikanske presidenten verkar dock varit mer framgångsrik i att knipa röster i detta taskspel än Hägglund.

Centern är sedan länge ett döende parti, vars ståndpunkter ständigt blivit frånsprungna av verkligheten. Att Maud gjort kursändringar hjälper föga.
Krisinsikt verkar fullkomligt saknas, Maud befinner sig i Sydafrika på semester.
En ironi i sammanhanget är att Centern är ett oerhört rikt parti, sedan man framgångsrikt sålt centertidningar och placerat på börsen med bra avkastning.
Vad ska man göra med alla pengar, när partiet krymper ihop till ett litet sektparti?
Dela ut till medlemmarna, kanske man ska bli centermedlem?

Miljöpartiet är nu tredje största parti. Vänsterpartiets kräftgång fortsätter. Ohly är en säker garant för att nedgången fortsätter. Kanske vi får en regering med S och Mp.
Inget valresultat jag känner någon entusiasm inför!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0