Republik i Sverige

Monarkins popularitet minskar, sakta men stadigt. Samtidigt finns fortfarande en majoritet som förordar monarki, precis som behållandet av vår svenska valuta.
Därfor kommer inget hända de närmaste åren, torekovöverenskommelsen ligger som en död hand och kväver en sund debatt!

Det är mycket anmärkningsvärt att Vickan och Daniel lät sig frikostigt bjudas på en exempellöst lyxig bröllopsresa av en stenrik finansman.
Visst kan man tycka att det är bättre än att svenska skattebetalare pröjsar. Dock har några privatpersoner reagerat och anmält paret för mutbrott.
Det har visat sig att det inte går, kungligheter står över lagen! Minns för några år sedan när kungen krockade sin BMW M3 i en rondell, han var vållande, kunde polisen inte ta alkotest!

Det märkliga är att de flesta verkar gäspa åt detta faktum: Ponera att Reinfelt eller Sahlin nyligen gift sig, och låtit sig bjudas av någon näringslivshöjdare, de hade omedelbart åkt dit för mutbrott och troligen tvingats avgå.

Skillnaden mellan Sverige och Thailand är man ostraffat kan kritisera monarkin i vårt land. Dock anser jag inte Sverige är en total demokrati så länge vi har detta aparta system som monarkin i alla avseenden är.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0