Separation

Det här året har gått i separationens tecken. Jag håller alltid stor distans när det handlar om mitt privatliv, ska vi kalla det integritet?

Idag har det otroliga inträffat att jag separerats från min älskade Miata, i stort sett utan ångest.

Min livssituation ser nu lite annorlunda ut, då jag nu jobbar för fullt på sommaren, för att kunna unna mig en vintervistelse i Thailand. Det har inte blivit mycket åka av, och den lite sundare och billigare hobbyn cykling tar också tid i anspråk.
Sedan har jag funderat över när miatan ska renoveras. Rost har börjat dyka upp, det är dags för kamremsbyte.

Så igår slängde jag in en annons på Blocket med en korrekt beskrivning av bilens skick och ett rimligt pris. Telefonen ringde nästan omedelbart, fast det vore en överdrift att påstå att den gick glödhet.
Enda gången telefonen gått glödhet när jag annonserat ut en bil, var på nittiotalet när jag annonserade ut en rostig Volvo 245 med dragkrok. Jag fick runt hundra samtal, dagen efter var bilen såld.

Sedan fick jag massa mail, som jag oartigt nog inte ens svarade på. Det ska skickas bilder och svaras på en massa frågor från folk från hela landet.
Det var samma visa när jag i våras sålde vår förra lägenhet.
Jag skulle verkligen vilja uppmana alla Blocketspekulanter att strunta i att maila, lyft luren istället och åk och titta på objektet snarast, om ni är seriöst intresserade, och gör sedan en snabb affär om det är rätt, annars hinner någon annan före.

Efter nio års samvaro, präglat av ljuvliga bilminnen, ville jag att bilen skulle hamna i rätt händer, faktiskt viktigare än att klämma ut ett så högt pris som möjligt.
Jag ville inte sälja till en totalt okunnig som inte kan bedöma bilens skick korrekt. Inte heller till någon 18 årig grabb med bakvänd keps som kör skiten ur bilen, eventuellt med den tragiska konsekvensen att han kraschar i hög fart och grabben hamnar på kyrkogården och min älskade Miata på skroten.... Vilket som skulle beröra mig värst kanske vi inte ska gå in på.....

Bilens såldes till BKM Convertible i Götene, en firma som specialiserat sig att serva och sälja miator.
"Min" Miata ska nu renoveras, nya tröskellådor, ny röd lack med klarlack, ny sufflett, fullservice med ny kamrem och allmän översyn.
Grabbarna i Götene har mycket att göra, bilen kommer stå till försäljning först nästa sommar, om inte i nyskick, så åtminstone i "mint condition"
Priset kommer hamna runt 50.000 kr och den kommer bli lättsåld, försäkrar firmans ena delägare.

De säljer runt 100 miator om året och får ofta beställningsuppdrag från nöjda kunder.

Jag har faktiskt funderingar på att köpa tillbaks "min" bil..... Fast idag provkörde jag en Miata NB, alltså nästa generation med 140 hästars motorn. Den gick ruskigt fint och var riktigt bekväm med sköna stolar och lite mer utrustning.

För runt 90.000 kr får man en fin NB med stora motorn, nöjer man sig med den mindre maskinen, kan man hitta en fin för ca 75.000 kr.

Om man får leva, ha jobb och hälsa, kommer jag garanterat skaffa en miata igen.

Kommentarer
Postat av: Stellan

Tråkigt att du gjort dig av med din Miata men det är ju som det är med allt här i livet....man kommer till vägs ände med det mesta och måste göra ett val. Men kul att den kommer i rätta händer och blir en pärla framåt våren sen! Då vet man vilken bil man ska köpa sen om man blir sugen på en bra billig sportbil. Jag var så nära att köpa en Miata helt ny 1990.....ångrar det än idag. Kanske dags att ta igen det snart då....

2009-06-24 @ 10:58:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0