Koh Samui för snobbar

Det är nu 15 år sedan jag besökte Koh Samui,  under senare år har det istället blivit östkusten.

Idag kan man läsa i Svd:s nätupplaga om tips på "oexploaterade" delar av Koh Samui, samt ett designhotell vars signum är att vattnet i poolen är rött. Endast en sinnesförvirrad arkitekt kan tänka ut något sådant.

Jag tror att "designhotell" kommer vara helt ute om några år. Minimalistiskt är för mig och många andra synonymt med otrivsamt. Kalt, kyligt och obekväma möbler är signifikant för minimalismen.

Om några år kommer åter det lite murriga, bekväma och mysbelysning vara tillbaka. Träpaneler och bekväma lädermöbler och blommiga tapeter, gärna vinrött eller mossgrönt.
Bishop Arms är visserligen inget hotell, men där har vi en miljö jag trivs i.

Kommentarer
Postat av: Nils

Håller med till fullo. Det enda hotellet som är något att ha i Thailand, där hotellen för övrigt håller en äckligt låg standard, är: Evason Six Senses Spa



DET hotellet kan jag verkligen rekommendera. Till ditt förfogande får du en butler som gör precis vad du ber om. Perfekt!



Mer info här:

http://www.sixsenses.com/Evason-Phuket/index.php



och här då min bloggkollega har reseskildringar från detta exklusiva hotell:



http://www.1000apor.se/blogs/alex?page=2



http://www.1000apor.se/blogs/alex?page=3



Trevlig resa!

2009-01-19 @ 20:06:31
URL: http://storstadspojken.se
Postat av: Joakim

Kanske är jag en snobb men jag gillar nog vad jag ser när jag kikar på deras hemsida här: http://www.thelibrary.name/library-gallery.html



Jag kan uppskatta det extremt minimalistiska när omgivningarna är extremt vackra. Som havet. Då får havet den uppmärksamhet som sig bör. Finns inget som så att säga tar udden av den vackra vyn över havet. Dessutom gifter sig det kalla vita stilistiska med det varma sköna klimatet. Dessutom verkar dom ha ett stort bibliotek på bottenvåningen. Det tycker jag är charmigt.



I ett höstruggigt Göteborg uppskattar jag mer miljöer åt det lite murriga, bekväma gärna med mysbelysning då detta gör sig perfekt i ett ogästvänligt klimat. Typ som Bishops Arms. Men smaken är ju som baken. Självfallet.



Annars håller jag med om att det är en jävla snobbism med avsaknad av empati detta med det ständiga sökandet efter det orörda, fattiga delarna av ett land.

2009-01-20 @ 00:31:09
URL: http://hygienkonsult.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0