Expressen eller Aftonbladet?

På bilfronten ligger jag lågt. I veckan besökte jag och en vän Örebro i en hyrd VW Golf. Den kändes komfortabel och gedigen, men otroligt tråkig.
Detta var förstås en hundrahästars hyrgolf, och jag förstår att en Golf GTI med helt annan motor och chassi är rolig att köra, men utseendet?

Den invändiga designen känns socialistisk. Allt går i svart, och det känns bara beckmörkt trist, inte ett uns av syndighet som annars förknippas med svart....

Den lilla Toyota IQ som jag hyrde sist känns fräsch och rolig i jämförelse, med kul design och fräsch struktur på material.
Även om jag retade mig på stereon som styrdes av en liten joystick på ratten, de fåniga digitala inslagen på instrumenteringen, så fanns det mycket kul att vila blicken på.

Mini är en annan bil med rolig design: Man blandar retro med modernt, påkostade material med billiga i en salig kombination, och resultatet blir lyckat.

Även Toyota Aygo har lyckad design, exteriört som interiört. Allt är enkelt utfört, men det är snyggt och roligt.

Toyotasäljaren ringde mig häromdagen och tyckte jag ska klippa till på en Aygo. Det är lite lockande: För drygt ett par tusen i månaden kan man "prenumerera" på en sprillans ny Aygo med AC och skaplig stereo och all säkerhetsutrustning. Allt ingår, utom bensin (drar under 0,5 liter milen).


Fast jag lider av beslutångest. Jag får en skaplig begagnad Miata för mellan 50- 100.000 kr som jag kan nöta på i många år. Då blir det förstås ingen vinterkörning, för att slippa vägsaltet.

Kommentarer
Postat av: Joakim

Du skulle ju vara FRI från bil sa du ju. Bit ihop, separtionsångesten och saknaden går över efter ett tag.



Kram

2009-12-13 @ 16:54:42
URL: http://hygienkonsult.blogspot.com
Postat av: Joakim

Rättning:

Det var mer ”abstinens efter bil” som jag menade än ”separationsångest” då ju det är svårt att ha detta när separationen redan är ett faktum. Min egna abstinens tog slut efter att ha varit billös i 3 månader. Ungefär samma sak som att sluta röka.



Sedan måste jag säga att du under lång tid haft ruggigt rätt i dina framtidsscenarier i vad som kommer att hända med saab. Mycket imponerande.

2009-12-14 @ 21:12:21
URL: http://hygienkonsult.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0