Äntligen semester!

Imorgon styr jag kosan mot Estland. Imorgon kväll äger en vodkaprovning rum i Tallinn för att celebrera en god vän som nyss fyllt gubbe. Själv kommer jag köra med minsta tänkbara provarglas, jag tål inte sprit särskilt bra och mår illa långt innan jag blir särskilt full.

Vi kommer bila runt en del på den estniska landsbygden, det ska bli spännande. Tallinn är en vacker stad som jag besökt förr, men övriga Estland är jungfrulig mark för mig.

Nästa söndag tar vi Silja Line färjan hem. Jag har en och halv dag på mig att skölja av mig resdammet, tvätta lite kläder och packa om, sedan tar jag tåget till Arlanda och sätter mig på Turkish Airlines till Shanghai via Istanbul för att hälsa på min flickvän som jobbar där.

Tyvärr finns inte tid att insupa Istanbul. Det hade varit intressant att tillbringa ett par dagar där. Förresten, visst låter Istanbul tråkigt, rent realsocialistiskt?
Det gamla östromerska namnet Kontantinopel låter oerhört mycket läckrare, eller hur?
Det osar historia och romantik, i stil med Samarkand, en annan stad jag länge drömt  om att besöka.

När jag snart dimper ner i Kina, ska vi nosa oss utanför megastaden Shanghai och ta tåget till en småstad som heter Houngzou eller något liknande.

Arrividerci!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0