Bush:s revansch?

President Bush kommer inte gå till historien som USA:s mest lyckade president. Skenande budgetunderskott och det kostsamma och kritiserade Irakkriget gör att näste president kommer få ett gigantiskt städjobb.

Jag anser dock att det var rätt att invadera Irak och plocka bort Saddam Hussein. Misstaget var att inte säkra freden med tillräckliga resurser.
När USA grep in i andra världskriget, avsattes enorma resurser på att avnazifiera Tyskland. Detta lyckades, mycket tack vare Marshallplanen och en intensiv jakt på nazister.
Vänsternissar hävdar Sovjets roll. Visst led Sovjets folk värst av alla, men det var i stor utsträckning Stalins fel, som Carl Bildt så riktigt påpekade för några veckor sedan, var kompis med Hitler och hänsynslöst delade upp Europa mellan nazister och kommunister. Vänskapen höll tills operation Barbarossa inleddes.
Många hävdar nu hånfullt att inga massförstörelsevapen hittades. Det må vara sant, men Hussein var kapabel till allt och hade säkert vid lämpligt tillfälle försett sig med vapen.
Situationen i Irak är nu avsevärt bättre, tack vare truppförstärkningar.

Att säkra västvärldens oljeleveranser anses också vara höjden av cynism. Jag håller inte med. Det var nödvändigt.

Därmed inte sagt att jag tillhör Bush fanclub. Clinton var en bra president, ekonomin i balans. En stor kontrast till dagens läge.

Möjligen kan Bush nu få en liten revansch om den gigantiska räddningsaktionen blir en framgång. Den nuvarande krisen är i vilket fall historisk.

Vi minns nittiotalskrisen i Sverige. Tack vare Persson, Centerpartiet och Riksbanken räddades Sverige som var bankrupt.

Idag har Sverige starka statsfinanser, alla partier står bakom denna politik, utom Vänsterpartiet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0