Ryanair

Tack vare Ryanair kan vanligt folk, studerande, löntagare och pensionärer resa häpnadsväckande billigt i Europa.

Jag gillar företag som levererar kvalitet till lågpris. Det är en i sann mening positiv socialistisk princip att ge vanligt folk köpkraft och välfärd. I den meningen är jag socialist.
Det har inget med kommandoekonomi eller där byråkrater bestämmer. Dessa byråkrater är ofta usla entreprenörer och deras klåfingrighet bidrar till sänkt levnadsstandard för vanligt folk. De rika klarar sig alltid.

Det finns några företag som sticker ut. Tack vare Henry Ford kunde även jobbarna på hans fabriker köpa bilarna de byggde.
Tack vare Kamprad och IKEA har folk tillgång till snyggt designade möbler till vettigt pris och någorlunda hög kvalitet.

Lågpris till bra kvalitet lönar sig, Citizen är världens största klocktillverkare, rumänska Logan säljer bilar så det ryker när Volvo och SAAB sviktar. Sydkoreanska KIA tror på sin kvalitet och lämnar garantier som exempelvis Mercedes aldrig skulle våga lämna. Exemplen kan göras många.
Indiska TATA tillverkar nu en bil för under motsvarande 20.000 kr, en bil som även vanliga indier har råd med.

Som jag skrev i ett tidigare inlägg, drar jag om några veckor till Balatonsjön i Ungern om några veckor för endast 750 kr t.o.r !

Nu läste jag idag på SvD nätupplaga om Ryanair. Trots höjda bränslepriser tror man på fortsatt expansion och kommer utöka linjerna till östra Europa i höst från Skavsta.

Speciellt glädjande var beskedet att det kommer direktflyg Skavsta- Prag.

Prag är min favoritstad och jag ser fram mot några dagar där i höst. För några hundralappar åker jag hellre till Prag än till Stockholm eller eller åker finlandsfärja till Helsingfors.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0