Ljuvliga värme

Solen har precis gått ner bakom Billingen, sitter på balkongen med en aningens vattenutspädd 10- årig Talisker från Skye och en cigarrill som avnjuts utan halsbloss (därför är cigarr det mest civiliserade och minst skadliga sättet att röka)

Det är fortfarande 25 grader varmt, från att ha varit vindstilla, fläktar nu en behaglig bris. Livet känns underbart och det är ofattbart skönt för att vara Sverige.

Badkruka som jag är har jag fortfarande inte begått premiärdopp, men nästa vecka är det nog dags att uppsöka Vänern, Vättern eller någon närbelägen sjö.

Vi är alla produkter av vårt arv, jag mår toppen i värme och kör gärna fysisk aktivitet i 30 grader, som vi nu haft några dagar. Min mor som tyvärr gick en för tidig död till mötes, var av samma kaliber. 

Både igår och idag har jag tagit min snabba Specialized cykel och trampat upp till Billingens topp. Svetten rinner, belöningen kommer när man rullar ner från Billingehus i närmare 70 km/h utan att röra tramporna.
Farten i sig är inget skrämmande, det farligaste är om cykeln havererar, det överlever man inte i de farterna.
Därför gäller det att ha en bra cykel i bra skick.

En cykel är ett fordon, inte leksak. Därför är det ofattbart att myndigheterna tillåter försäljning av svinbilliga cyklar där i princip allt kan gå sönder, när som helst.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0