FRA

Det har varit ett djävla liv om detta FRA. Jag hörde att riksdagsledamöter blivit bombade med hotfulla mail som röstat ja, vilket är rena mobbfasonerna.

Personligen tycker jag det är bra med effektiva underättelsetjänster, FRA har varit synnerligen duktiga på att tolka radiokommunikation, inte minst under andra världskriget, vilket Sverige och demokratierna hade nytta av.

Numera sker kommunikationen som bekant inte i luften, utan genom internet.

Jag instämmer inte i påståendet att världen blivit sämre sedan 11/9, tvärtom har underättelsetjänster bevisligen tack vare effektiva metoder förhindrat nya terrordåd.

Al Qaida saknar gudskelov numera kapacitet att genomföra spektakulära terrordåd.

Numera förekommer knappt flygplanskapningar, som var ett gissel på 70- talet, vilket naturligtvis inte beror på att terrorister blivit snällare, utan tack vare effektiva kontroller.

Att jämföra med polisstaten DDR är löjeväckande. I fria demokratier som Sverige får man tycka vad man vill. Dock får man inte göra som man vill, som att spränga folk i luften.
Det är samhällets skyldighet att verka för att oskyldiga inte drabbas av besinningslöst våld.

Kommentarer
Postat av: Mikael

Du skriver:

”Al Qaida saknar gudskelov numera kapacitet att genomföra spektakulära terrordåd.”

Jag frågar:

Om du sitter inne på någon slags kunskap här – som alla vi andra saknar - vore troligen SÄPO tacksam att få tal del av denna information.



Du skriver:

I fria demokratier som Sverige får man tycka vad man vill.

Dock får man inte göra som man vill, som att spränga folk i luften.

Jag frågan:

Får man i Sverige med FRA-lagen uttrycka sig uppskattande i ett mail om ex Al Qaida utan att bli registrerad av FRA? Detta är väl åsiktsregistrering om något. Vilket betyder att der du skriver om att man här får tycka vad vi vill inte stämmer. Åsiktsregistrering hör mer hör hemma i totalitära och kommunistiska stater



Du skriver:

”Det är samhällets skyldighet att verka för att oskyldiga inte drabbas av besinningslöst våld.”

Jag frågar:

Det är väll också samhällets skyldighet att inte demontera vår demokrati?



Du skriver:

”Jag instämmer inte i påståendet att världen blivit sämre sedan 11/9, tvärtom har underrättelsetjänster bevisligen tack vare effektiva metoder förhindrat nya terrordåd.”

Jag frågar:

Mer exakt vilka terrordåd är det som förhindrats genom effektiv underrättelseverksamhet? Visst har razzior gjorts men vilka terrorister är det som fällts i en rättvis domstol för förberedelse till terrorbrott?



//Mikael

2008-07-03 @ 21:55:29
URL: http://stoppafralagen.nu
Postat av: Spanarn

"Numera förekommer knappt flygplanskapningar, som var ett gissel på 70- talet, vilket naturligtvis inte beror på att terrorister blivit snällare, utan tack vare effektiva kontroller."



Riktigt så enkelt är det inte att det bara är säkerheten vid flygplatserna som nära nog minskat flygplanskapningar till noll. Men visst är det en bidragande orsak och en mycket bra sådan.



En annan bidragande orsak är att man lyckats få många terrororganisationer att bli politiskt engagerade. Många som igår var terrorstämplade är idag erkända politiska partier.



Ta bara IRA, PLO, ANC, Maoistgerillan i Nepal (som nu är demokratiskt invald i regeringen och där med lagt ner sina vapen) och Hizbollahs politiska gren (som också är demokratiskt invalda i den Libanesiska regeringen)som tydligt talande exempel. Listan skulle kunna göras mycket längre. Genom att få dessa organisationer att ge upp kampen med vapen och istället få in dom i den politiska processen har kapningar nära nog utraderats. Vilket politiskt parti kan spränga flygplan i luften och fortsatt få vara ett politiskt parti med inflytande?

2008-07-11 @ 05:39:36
URL: http://hygienkonsult.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0