Bloggar och skandaler

Den senaste skandalen med Schenströmaffären belyser hur mycket lättare medborgare kan få tillgång till alla fakta, inte minst tack vare alla bloggar.

För bara 5 eller 10 år sedan kunde makthavare mörklägga besvärande fakta. Om sedan alla fakta bör komma fram, snaskiga privata saker som inte har allmänintresse kan förstås diskuteras.
Även makthavare har rätt till en privat sfär.

Schenströmaffären har dock ett allmänintresse. Hade hon jouren eller inte är en berättigad fråga. Om hon hade jouren var kravet att vara nykter och kunna köra bil.
I mitt jobb hade dylikt beteende under jourtjänstgöring renderat sparken.

Tack vare bloggar har följande kommit fram: Hon var aspackad, notan för två var runt tusenlappen, ingen mat åts, det är många drinkar!
TV4 reportern är gay, så äktenskapsbrott torde inte föreligga, denna aspekt torde egentligen bara angå stadssekreterarens äkta man, jag är ointresserad av just detta.

Den som verkligen ska klandras är Reinfeldt. Jag har totalt tappat förtroendet för den mannen, den sista resten försvann när han läxade upp journalister med "Vem har sagt att hon var berusad" och insinuerade att allt var ett osant journalistdrev, samtidigt som personal på restaurangen vittnade om hur berusad hon var, även TV4 reportern erkände att hon liksom han "var glad i hatten".

Nu är skadan oreparabel, hade Reinfeltd agerat ansvarsfullt och gått till botten med detta hade det gått att rida ur stormen.

Alliansen har hittils varit enig utåt, nu kritiseras Reinfeldt även av moderater.

Svensk politik är en sorglig såpa.

Kommentarer
Postat av: Joakim

Håller med. Dessutom är det i Sverige olagligt att tom fråga en journalist efter en källa vilket i princip Fredrik gjorde när han svarade journalisten med motfågan "vem som påstått han hon var berusad".

Fredrik imponerar inte. Första gången jag blev besviken på honom var vid hans första utlandresor till bla Tyskland, USA och Portugal då han verkade vilsen i pannkakan och tafatt... Sedan har han bevisat att han inte är kapabel att reda ut stormar utan ger snarare journalisterna mer bränsle till eldhärden.

Den som jag hoppas blir
statsminister i nästa val eller nyval hoppas jag är en kvinna nämligen Maud. Hon skulle leda landet betydligt tryggare, bättre och tydligare då hon känns ärligare och tvekar inte att ta i med hårdhandskarna när hon upptäcker galenskaper.

2007-10-31 @ 19:47:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0