Sossesverige

Såg idag att Andreas Carlgren vill höja bensinskatten, 22 kr litern eller mer tycks vara ett lämpligt pris för att minska CO2 utsläpp och stävja missbruket av törstiga bilar.

Man tar sig för pannan. Visst, jag avskyr  tunga stadsjeepar, som egentligen inte är bra på något. De är varken speciellt rymliga, prestanda och bränsleförbrukning är miserabla i förhållande till effekt. Hög tyngdpunkt ger vältrisk vid forcerad körning. Inte ens krocksäkerheten är speciellt god, däremot mejar de garanterat ner lättare och mer optimerade bilar vid en kollision. Tyvärr måste man konstatera att köpare av dessa fordon är fullblodsegoister, en människotyp som dessvärre tycks ha blivit vanligare, som skiter i miljö, i andra, ja i allt, enligt devisen "jag skiter i andra".
Inför gärna extraskatt på dessa monster.

Annars representerar bilen, liksom flyget, ja alla transporter en frihet för människan att upptäcka nya miljöer.

Den nya regeringen med Centern i spetsen traskar vidare i det rödgröna spåret, med ständigt nya avgifter och skatter och sänker levnadsstandarden för vanligt folk, de rika bryr sig förstås inte dugg om bensinen kostar 20 kr.

Sverige står för mindre än (1) % av världens växthusgaser. Flyget globalt för mindre än 3%.
Nästa steg blir säkert en flygskatt, trots alliansens tidigare löften.

Ska Sverige bli som Ceaceskos Rumänien, där folk tvingades bo i hyreskaserner nära arbetet, med avfolkad landsbyggd och med en bilpark bestående av skrot, eftersom vanligt folk inte har råd med nyare bilar pga alla pålagor?

Andreas Carlgren, sluta jävlas med vanligt folk, starta Barsebäck och bygg ny kärnkraft och vips har du minskat C02 utsläppen.
Vi har gott om uran i Sverige, starta prospektering i Ranstad igen.

Vi har två sosseblock i Sverige, om inget händer kommer jag rösta blankt i nästa val.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0