Lars Vilks

Jag instämmer helt med Jan Guillou. Lars Vilks är en usel konstnär. Vill minnas att han för många år sedan byggde en "ambassad" bestående av gamla brädbitar utanför Halmstad.
När kommunen ville riva eländet överklagade Vilks med motiveringen att det rörde sig om ett konstverk.
Lyckligtvis raserade första bästa höststorm "konstverket", och renhållningsgubbarna kunde forsla bort resterna till tippen (det kanske heter miljöstation på nysvenska).

Däremot är Vilks en lysande provokatör. Med sin senaste, uselt utförda teckning med profeten Mohammed som rondellhund har vispat runt rejält i den svenska ankdammen.
Hysteriska, islamofobiska folkpartister har fått spel och råmar om censur och muslimska extremister som hotar yttrandefrihen.

Trots allt kanske Vilks gör nytta. Han drar ett löjets skimmer över vissa enögda politiker och andra debattörer när de blir provocerade, samtidigt som andra, sansade personer kan träda fram, som den muslim som nu ska hjälpa Vilks att visa teckningen. Jag hörde den muslimske killen på radion, han sade sig tycka illa om teckningen, men välkommnar en ordentlig debatt.
Killen är nog tillräckligt smart för räkna ut att censur, oavsett skäl gynnar extremister på alla håll.
Det behövs en vettig debatt med vettiga människor som visar varandra respekt.

Vårt samhälle bygger på öppenhet och demokrati och Säpo och militären behövs förstås för hålla ögonen på subversiva element.
Men bevare oss från extremister, oavsett var de finns!

Kommentarer
Postat av: Lollita Loll Loll

Vilks är bra! vov vov vov...

2007-08-31 @ 23:15:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0