Töntigt

Nuförtiden kan alla som anses besitta god smak hånskratta åt tidigare decenniers tönterier. 70- talet tycks extra lyckat att flabba åt. Polisonger, hippieutstyrsel, utsvängda jeans, psykadeliska mönster.... Samtidigt finns alltid en återkommande nostalgisk vurm för svunna decennier, vi har redan avverkat 50, 60 och 80- talet och nostagin har nu även omfamnat 70- talet.
 
Vad tror ni våra barn och barnbarn kommer hånskratta åt om nägra decennier när tidigt 2000- tal tas upp? Jag tror det är rätt mycket! Ett exempel är ytlig, substanslös flärd. Bläddra i en motortidning eller ett livstilsmagasin idag, och du stöter på floskelordet " premium" eller uttryck som " livstilskombi". Allt ska vara sportigt, " dynamiskt" numera. Status är att vara aktiv, slänga ut det fullt funktionsdugliga köket mot något överdesignat och dyrt efter 10 år, trots att vi ägnar allt mindre tid åt matlagning.
 
Om 20 år kanske vi får se en verkligt ironiskt generation som undrar hur farsan kunde vara korkad som köpte en dyr Audi som egentligen bara är bara är en pimpad Skoda. Om 20 år betalar bilköpare bara extra för äkta mervärde som exklusiv hybriddrift eller lätta material som kolfiber, inte blingbäng som feta fälgar eller extra krom...
 
Sedan tror jag vi kommer få se framgångsrika människor som i motsats till dagens politiskt korrekta uppåsträvande medelklass kommer ge fan i att vara lyckade i alla avseenden. Exempelvis den skicklige datanörden som brutalt konstaterar att "jag är duktig på det jag pysslar med och bara intresserad av detta. Jag anlitar annan kompetens för att sköta städning, trädgårdsskötsel och matlagning och annat som inte intresserar mig. Min fru har sitt jobb att sköta och vi har tid att umgås med våra barn."
 
Det återstår att se hur framtiden blir. Jag tror dock i takt med att allt blir mer specialiserat, så kommer " nörden" bli alltmer fokus, den som kan koppla bort ovidkommande trams och bli duktig på sitt gebit kommer bli en vinnare.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0