Myntets baksida

Jag ser fram mot att dra till Thailand igen i slutet av februari. Lämna mörkret och kylan hemma och hamna i tropisk värme och paradisiska stränder. Samtidigt kan man inte blunda för att läget i Thailand är oroligt. Ekonomin drabbas, och mina tankar går till de hederliga, hårt arbetande människor som möjligen drabbas. En del turister väljer säkert andra resmål.
 
Samtidigt känner jag mig kluven som en gammal folkpartist: Den politiska oron har försvagat valutan bathen avsevärt, från ca 420 bath för något år sedan till idag drygt 500 för en svensk hundring! Det gör förstås min månadslånga vistelse avsevärt billigare, vilket man tackar för! Men, om vanligt hederligt folk drabbas av elände pga rådande situation är det förstås dystert... Kluvet var ordet!

Härligt med mildvinter

Man hör hur snacket går. Det suckas och stönas över bristen på snö och kyla. Jag tror många med mig föredrar plusgrader framför minusgrader och snö.
 
En annan god aspekt är gott cykelväder. Den här veckan har jag trampat drygt 2 mil om dagen och kommer nog landa på närmare 15 mil. Annars är min måttstock ca 10 mil i veckan i snitt, ca 40 i månaden. Nu kan jag öka snittet!

RSS 2.0