Tragedin i Ukraina

Prickskyttar som skjuter på demonstranter och rentav sjukvårdare är det mest avskyvärda av alla händelser under senare tid i Ukraina.
 
Victor Janukovits är ytterst ansvarig för detta. Spontant kan man önska att denne onde man röner samma öde som Ceacesco: Summarisk rättegång och en kula i nacken. Förnuftet säger dock att han borde föras till Haag och dömas som krigsförbrytare som Milosovitch.
 
Tyvärr kommer detta inte ske. Den gamle KGB mannen Putin kommer rädda Ukrainas blodbesudlade tyrann.
 
 

Supervalsåret

Det rör sig i politiken. Jag känner rätt många som inte kommer rösta i EU- valet, ofta de som är kritiska mot EU. Cecilia Malmströms prat om vikten att alla röstar skorrar lite falskt. Folkpartister är mer röstbenägna än EU skeptiker. Ett ökat valdeltagande skulle troligen gynna SD och missgynna FP.
 
Idag noterade SIFO att endast 2,8% stöder Centern. Inte mig emot, de får gärna försvinna. Alliansen känns ganska rökt, Moderaterna får endast drygt 22%. Kanske dags för Reinfeldt att kasta in handduken och återuppliva " de gamla moderaterna?".
 
Handlade det bara om den partiledare som upplevs som mest sympatisk skulle jag utan vidare välja Stefan Löfvén. Han verkar genomschysst och jag delar mycket av hans världsbild. Men hur ska han regera? Vänsterpartiet kan han nog förhandla med, men Miljöpartiet som vill chockhöja energiskatter, ersätta kärnkraft med vindsnurror, införa kilometerskatt för svenska åkerier, men inte stoppa lönedumpning från utländska åkerier? Det blir en soppa att reda ut.
 
SD kommer förstås hållas utanför, även om de blir tredje största parti. Däremot tror jag fler inser att vi måste ha en mer reglerad och kontrollerad invandring. Moderaterna efter Reinfeldt  kommer svänga och inta en mer pragmatisk hållning.
 
 

Birgitta Ohlsson svamlar

Hörde idag idag delvis intervjun i P1 med EU och demokratiministern. Hennes svar övertygade inte. Att vänsterliberaler har skuld i dagens EU kris erkändes inte. Inga konkreta svar beträffande FRA. Själv anser jag att FRA behövs och att de gör sitt jobb.
 
Hon var totalt kallsinnig när hon fick frågan om transportarbetare och byggnadsbetare som oroar sig för lönedumpning och arbetskraftsinvandring i ett läge med hög arbetslöshet. Det kändes hjärtlöst!
 
Det kommer nog en reaktion på detta i EU valet, var så säker!

RSS 2.0