Kungens BMW rammade taxi

Kvällsblaskorna, och mer "seriösa" tidningar som DI ägnar sig åt märklig rubriksättning. Tydligen har en 14 år gammal BMW M5 med 400 hästars V8 motor, med maffiga 400 nmt i vridmoment rammat en taxi. Bilen ifråga har haft åtskilliga ägare sedan vår käre kung köpte den ny. Halvgamla BMW, Audi och Mercedes degraderas på något decennium ofta till "pizzaracers", som ofta framförs av halvkriminella ynglingar i bakvänd keps. Den oerhörda status dessa kärror åtnjöt som nya, har smält bort som mjukglass i solsken.
 
Den allvarliga frågan man bör ställa sig är om inte dessa bilar borde skrotas? En 14 år gammal BMW M5 kan vara helt slut i chassi, med rostiga bromsskivor och glapp i styrleder. Men motorn levererar fortfarande 400 hästar. Lägg till en en ung grabb som förare med drogproblem, så har vi en livsfarlig cocktail....
 
Verkliga klassikerbilar drabbas inte av detta. De har oftast "rätt" ägare som håller sina älskade bilar i toppskick. Körs de hårt sker det oftast på avhyst bana under kontrollerade former.
 
 

RSS 2.0