Hur går denna ståndpunkt ihop?

Det räcker att fara runt lite för att se " Till Salu" skyltar på hus lite överallt. I Skövde har vi ett nytt område, Stallsiken, där det står tomma, nybyggda parhus för mellan 3- 4 miljoner, som nu varit ute till försäljning i över 600 (!) dagar.
 
Samtidigt har det kommunala bostadsbolaget Skövdebostäder byggt nya, flotta lägenheter som snart står färdigt för inflyttning. Hyran är hög, liksom standarden, men många tidigare villaägare har skrivit kontrakt, men har nu hoppat av, då deras kåkar inte kunnat säljas.
 
Så nu finns det för första gången på länge attraktiva hyeslägenheter i centralt läge för omedelbar inflyttning. Det är väl bra! Nja, inte riktigt.... Eftersom hus nu är osäljbara, stannar flyttkedjan upp.
 
Lite komiskt, och orwellskt, blir det när man hör fastighetsmäklare, byggherrar och välvilliga lokalpolitiker som drömmer om Skövdes expansion tala om " svalare" marknad, längre " beslutsprocess", när sanningen är tvärstopp! Och när man läser om att folk fortfarande tror på prishöjningar framöver!
 
Jag tror tvärtom, det blir kraftiga prisfall, och det är bra, då blir det billigare att köpa!
 
Varför tycks de flesta vilja se ständigt ökade bostadspriser? I andra sammanhang blir vi glada om priset går ner, som på mat eller bensin.
 
Den obehagliga sanningen är alltför många tycks ha ställt in sig på evig värdestegring, att kunna ha kåken eller bostadsrätten som evig bankomat.
Det är nu slut på sötebrödsdagarna. Känns Fanny Maye och Fedde Mac bekant?
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Joakim

Det går väl ihop som så att oavsett vad privatpersoner, kommuner eller företag investerar i (hus, aktier, fonder, guld, osv) så vill de alla ha avkastning på sina pengar. Alltså tillväxt.

2012-08-22 @ 20:20:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0