Sverige i förfall

Det finns mycket positivt att säga om Sverige just nu. Vi har en regering som sköter statsfinanserna väl, i en tid då det stormar i eurozonen och USA.
Dock är det på sin plats att lyssna på Anders Borg och inse att vi också kan påverkas.

Skönt också att den Socialdemokratiska hegemonin i Sverige äntligen är bruten! Det är patetiskt att se höjdarna i VU klamra sig fast vid sina höga positioner och inte kliva av, när Mona Sahlin nu kastat in handuken.
Det ger onekligen näring åt misstanken att det är principlösa karriärister som lika gärna hade kunnat vara Moderater eller något annat, bara de får sitta vid maktens grytor. Nomentklatura är en korrekt benämning!

Mindre bra i Sverige är förfallet i infrastrukturen. Visst har vägarna blivit bättre och säkrare under senaste decenniet, men järnvägen är ett sorgligt kapitel.
Kanske är Sverige ett för stort och glesbefolkat land för hypermoderna snabbtåg. Satsa på godstrafiken och kanske Stockholm, Göteborg och Malmö.
För längre persontransporter är flyget bäst. Det finns gott om underutnyttjade flygplatser. Ryanair och andra har visat att det går att flyga billigt och hålla tidtabeller..

Satsa sen på busstrafiken! Buss är ett billigt, flexibelt och smidigt sätt att resa.  Bussbolagen upplever nu en renässans och går som tåget borde gå!

Och bilsamhället har kommit för att stanna! Bilen ger frihet, och nya upplevelser!

Nu kommer invändningar mot miljön förstås.... Idag pratas det bara om CO2 utsläpp: Är alla andra miljöproblem lösta?

Svaret på detta är förstås nya bränslen, inte ett fattigt lågenergisamhälle som rödgröna drömmer om. Idag körs många bussar på biogas, bättre bränslen till våra fordon kommer.

Efter den sorgliga blockeringen av utveckligen av ny kärnkraft under decennier, ser vi nu stillastående gamla kärnkraftverk mitt i smällkallaste vintern och skenande elpriser.
Det ger en fingervisning hur uselt rödgrön energipolitik fungerar.
Vi behöver nya, moderna kärnkraftverk!

Kom ihåg att Sverige endast släpper ut 1% av världens CO2 utsläpp. Med ny teknik kan vi minska ytterligare!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0