Ett oväntat år

Snart kan vi lägga 2010 på hyllan och blicka fram mot ännu ert nytt år. Ett år till har gått och man har närmat sig det oundvikliga slutet, döden, med ännu ett ett år.

Lite vemodigt och sorgligt, men absolut inget man kan göra något åt, så lika bra att inte grubbla över hur futtigt och kort livet egentligen är.
Kanske läge att flukta på Sartre och existensialisterna.

Låt oss därför titta på förvånansvärda futiliteter som i de stora sammanghangen saknar betydelse. En är eurokrisen: Vem hade för något år sedan insett vidden av Greklandskrisen och andra sydeuropeiska länder. Hade någon för ett år sedan sagt att euron skulle stå under 9 svenska kronor hade jag misstroget hånskrattat!
Det är egentligen helt sanslöst: Svenskar har fått i runda slängar en 30% löneförhöjning mot eurokursen på bara något år.

Sedan har vi fått den kallaste vintern på över hundra år! Visst är det skillnad på klimat och väder, men fortsätter detta, var så säker på att klimatforskarnas kalkyler behöver revideras.

Själv har jag blivit mer vänligt inställd till euroskeptikerna. Den vresige Vacslav Klaus, Tjeckiens president som inte ville skriva på fördraget och införa euron i Tjeckien, har onekligen fått viss näring för sin uppfattning...

Noteras bör att länder som Norge och Schweiz har utmärkt ekonomi och nogsamt aktar sig för att bli involverade i det byråkratiska eu- projektet.

Fri marknad och konkurrens, ja! Men överstatlighet och byråkrati? Att Klaus som är allergisk mot sovjetdespotism visar skeptitism mot att ge sig in i ett annatr överstatligt politiskt projekt är högst förståeligt...

Troligen kommer inte Eu och euron finnas kvar om 10 år i samma skepnad som idag.

Vad som än händer är det en spännande värld vi lever i, och en spännande utveckling följer!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0