Årets Bil i Europa

Sedan 60- talet väljer en jury varje år den bil som ansetts mest framsynt och nytänkande. Det har varit en brokig samling, några har visat sig hålla måttet synnerligen dåligt, andra är sedan länge bortglömda och kommer inte bli några framtida klassiker.

Idag raljeras det vilt, när vissa tidigare åretsbilar diskuters. Det flabbas exempelvis hånfullt när 70-talsbilar som Citroen GS eller Alfa Romeo Alfasud diskuteras.
Jag deltar inte i hånet: Jag har själv varit stolt ägare till en GS, en god vän hade en Alfasud och dessa bilar representerade yttersta ingenjörskonst och hade stilig design och var vettigt prisatta. Dock var kvaliteten synnerligen låg, men det kunde inte kommittén veta då bilarna var sprillans nya....

Frågan är om inte årets val kommer orsaka framtida skrattanfall. Man har bestämt att det måste vara en elbil, och valet föll på Nissan Leaf. Tyvärr är elbilar fortfarande patetiskt dåliga, en liten usel småbil med mediokra prestanda och en reell räckvidd på 15 mil som kostar 300.000 kr och med batterier som måste bytas efter några år för 100.000 kr.

En riktig kalkonbil!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0